Sensi therapie

Wat is Sensi therapie?

Sensi therapie werkt volgens een standaard behandel protocol, die erop gericht is om de mens in zijn totaliteit te behandelen.

  • Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten)
  • Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting)
  • Wegnemen van de oorzaken (o.a. remedies)
  • Direct op gang brengen van het proces (o.a. massagetechnieken en emoties vrijmaken)

VOEDING- EN ALLERGIEMETING
Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er geen ‘ tijdelijke gifstoffen ‘ in het lichaam meer bij.

DIEËTEN
Een tijdelijk uitgemeten dieët brengt het voedingspatroon weer in balans.

ORTHOMOLECULAIR
Soms is het noodzakelijk om dit dieët aan te vullen met vitamines en/of mineralen om een tekort te voorkomen. Ook bij een burn-out kan dit goed werken.

REMEDIES
Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie te gebruiken. Dit versnelt het proces en geeft inzicht in de problematiek. In deze periode werk je dus aan je klacht en tegelijk ook aan het achterliggende thema van de klacht.

DRUKPUNTMASSAGE
Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden, door zachtjes te drukken op de meridiaanpunten werken we aan de achterliggende thema’s, die voor je van belang kunnen zijn.

HOLISTIC PULSING
Deze massagetechniek (waarbij je geheel gekleed kunt blijven) is geschikt voor jong en oud. Brengt problemen aan het licht en werkt ondersteunend in het proces.

EDELSTEENTHERAPIE 
Een edelsteenlegging op en rond het lichaam kan soms ondersteunend zijn bij verschillende processen. Door gebruik van verschillende edelstenen wordt deze therapie vaak als helend ervaren.
Een uitgemeten edelsteen dragen kan in sommige gevallen het geheel versterken waar dat nodig mocht zijn.

E.F.T. (Emotional Freedom Techniek)
Deze techniek maakt gebruik van het door Dr. Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading zoals angst, schuld, verdriet, trauma etc. E.F.T komt uit Amerika, het is een kloptechniek op de meridiaanpunten, gericht op emotionele lading zoals angst, verdriet, trauma’s e.d.

 

In de vervolgopleiding, SensiPlus heb ik de volgende aanvullende technieken geleerd:

Verzamelpuntcorrectie, Energie herstellen, SensiBelly, SensiStressRelease, Voetreflex, Pijnpunten hechting, Chakraremedies en nieuwe Sensicards. Dit alles maakt dat de behandelingen sneller gaan en er in de meeste gevallen slechts enkele behandelingen nodig zijn.